Gurmánský štěrbák se šunkou 

– příkrm od ukončeného 8. měsíce


15 min ⭐ od ukončeného 8. měsíce ⭐ 5 ingrediencí

Štěrbák, neboli endivie, je nepříliš známá zelenina podobná čekance. Přesto je u nás velmi dobře dostupná. Připravte svému drobečkovi tento originální recept z francouzské gastronomie. Jeho jemnou chuť si určitě oblíbí. 

 Budete potřebovat:

  • 1 štěrbák, neboli endivie 
  • 10 g jemně nasekané drůbeží šunky
  • 1 brambor
  • 10 g strouhaného sýra
  • 10 ml plnotučné smetany

 Porce:

Doporučená porce pro 8měsíční dítě je přibližně 200 g (podle chuti děťátka).

Jak na to:

Brambor oloupeme a nakrájíme na kousky. Spolu s štěrbákem je cca 15 – 20 minut povaříme na páře, dokud nejsou brambory měkké. Zeleninu smícháme s 10 ml plnotučné smetany a s nakrájenou šunkou. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a můžeme dát na 2 minuty zapéct do trouby.

Tip

Pro vaše děťátko vždy volte sýr pasterizovaný a podávejte ho v 10-15gramových porcích.

Chcete si dát od vaření pauzu?
Tyto příkrmy jsou pro věk vašeho děťátka perfektní

Blog