Hrušková polévka s vanilkou

– příkrm od ukončeného 4. měsíce


10 min ⭐ od ukončeného 4. měsíce ⭐ 2 ingredience

Přinášíme vám jednoduchý recept, který bude chutnat všem malým gurmánům. Podávat ho můžete mezi příkrmy od ukončeného 4. měsíce. Je snadný, nenáročný na ingredience a čas.

 Budete potřebovat:

  •  1 hrušku
  • špetku vanilky

 Porce:

Doporučené množství ve 4 měsících – 90 až 130 g (podle chuti děťátka)

Jak na to:

Umyjte a oloupejte hrušku. Rozkrojte ji na 4 kusy a odstraňte střed s jádry.
Hrušku vložte do kastrolu spolu s 100 ml vody a špetkou vanilkového prášku. Vařte na
vysokém plamenu, dokud není hruška úplně měkká.
Hrušku rozmixujte do konzistence pyré a nechte vychladnout v ledničce.
Studenou polévku můžete servírovat také v lahvičce.

 Tip:

Hruška je přirozeně sladké ovoce, které je navíc bohaté na vitamíny a vodu a dostupné po
celý rok. Patří mezi jedny z prvních plodů, které můžete děťátku nabídnout v začátcích
s příkrmy, díky tomu ji může i děťátko od ukončeného 4. měsíce.

Blog