Dobrý den, jmenuji se Doudou,

nechci rušit, ale potřebuji od vás packu na to, že můžu zaznamenávat, jak se vám u nás na Babybio líbí. Jen tak vám budeme moct i nadále připravovat dobroty podle vašich představ a chutí. Vše co zjistím, u mě zůstane v bezpečí.

Doudou zajíček Babybio
Podrobné nastavení Souhlasím

Nastavení cookies

Vaše spokojenost je pro nás důležitá. Používáme cookies, abychom vám umožnili pohodlné prohlížení našeho webu a neustále zlepšovali jeho funkce a použitelnost. Dejte nám, prosím, vědět, s jakými cookies můžeme pracovat a nezapomeňte, že změny v nastavení se projeví pouze pro ten prohlížeč, který právě používáte. Své preference můžete kdykoliv jednoduše změnit, vše najdete v patičce našeho webu.
i
nezbytné (nelze vypnout)
vždy aktivní
Technické cookies, které jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech jeho funkcí.
i
analytické a reklamní
Tyhle cookies jsou stejně skvělé jako naše bio sušenky. Díky nim se s vámi můžeme potkávat i na sociálních a dalších reklamních sítích, kde vám servírujeme jen to, co pro vás může být lákavé a na co máte právě chuť. Také nám tyto cookies pomáhají porozumět, jak se na našich stránkách pohybujete, co vám chutná a případně upravit jejich obsah tak, aby pro vás byl co nejlákavější.
Zakázat vše Přijmout Přijmout vše

Tabbouleh pro děti

– od ukončeného 12. měsíce


50 min ⭐ od ukončeného 12. měsíce ⭐ 6 ingrediencí

Tabbouleh je známý salát, který má orientální původ. S několika malými úpravami ho můžete připravit i dětem od jednoho roku. Ale pozor – základ chuti zde dělá zelenina, proto vybírejte pečlivě. 

 Budete potřebovat:

  • 40 g bulguru
  • 4 voňavá cherry rajčata 
  • 1/8 okurky 
  • 1 lžička olivového oleje 
  • 1/2 lžičky šťávy z citronu 
  • 2 malé lístky máty 

 Porce:

Doporučená porce pro dvanáctiměsíční dítě je přibližně 200-230 g (podle chuti děťátka)

Jak na to:

Bulgur zalijte vroucí vodou a zvolna povařte 5 minut. Dalších 15 minut ho nechte zvolna dojít pod pokličkou. 

Rajčata a okurku pečlivě omyjte a nakrájejte na velmi malé kousky.

Opláchněte a nasekejte nadrobno lístky máty. 

Pokud vám v bulguru zbyla voda, slijte ji, a promíchejte ho se zeleninou, mátou, olivovým olejem a citronovou šťávou. 

Před podáváním nechte v ledničce chladit alespoň 20 minut. 

Chcete si dát od vaření pauzu?
Tyto příkrmy jsou pro věk vašeho děťátka perfektní

Blog